Ce este reiki

Multi oameni practica, pentru a-si imbunatati sanatatea, diferite tehnici. Cu trecerea timpului, ajung sa constientizeze din ce in ce mai pregnant miscarea energiilor subtile in corp si in jurul corpului si legatura dintre aceste energii si starea de sanatate. Aceasta constientizare intareste vechea idee care considera “energia vitala” drept cauza sanatatii iar lipsa ei drept cauza bolii.

Corpul nostru nu este format doar din elemente fizice cum ar fi muschii, nervii, arterele, organele, glandele, etc.; el are si un sistem energetic subtil prin care curge “energia vitala”. Acest sistem energetic subtil este compus la randul sau din “corpuri” energetice care inconjoara corpul fizic si ne ajuta sa procesam gandurile si emotiile. Corpurile energetice au centri energetici numiti chakre care functioneaza ca niste valve care permit energiei vitale sa circule prin corpurile fizic, mental, emotional si spiritual. In corpul nostru exista si meridiane si nadis-uri. Acestea sunt precum niste rauri care transporta energia vitala in corpul fizic.

Daca aceasta energie este in deficit sau blocata, suntem predispusi la imbolnaviri. Daca e in exces si curge libera, ne putem mentine mai usor starea de sanatate. Una din cauzele care produce intreruperea sau slabeste curgerea energiei vitale este stresul. Acesta este deseori cauzat de ganduri si sentimente negative (teama, ingrijorare, indoiala, frica, neliniste) care adera la sistemul energetic subtil. Cercetarile medicale au aratat ca stresul continuu poate bloca capacitatea naturala a corpului de a se regenera si proteja. Efectele stresului cronic se intind de la dureri minore la probleme majore de sanatate, cum ar fi boli cardiovasculare, dereglari digestive, respiratorii sau boli de piele.

Reiki ajuta organismul sa se elibereze de stres prin relaxare profunda. Cuvantul Reiki este format din doua cuvinte de origine japoneza – Rei care inseamna “Intelepciunea lui Dumnezeu” si Ki care inseamna “Energie Vitala”. Asadar Reiki inseamna “energie vitala condusa/directionata spiritual”. Sistemul Reiki de vindecare este o tehnica de transmitere a cestei energii subtile catre sine sau catre altii prin intermediul mainilor catre sistemul energetic uman. Reiki reface echilibrul energetic si vitalitatea, indepartand efectele fizice si emotionale ale stresului acumulat.

Reiki poate sa :

Accelereze vindecarea
Ajute organismul sa inlature toxinele
Echilibreze curgerea energiei subtile si sa inlature astfel blocajele
Ajute pe cel care practica sa descopere ca si el este un “vindecator”
Reiki trateaza corpul, emotiile, mintea si spiritul unei persoane ca pe un intreg. Reiki este o metoda simpla, naturala si sigura de vindecare spirituala pe care o poate folosi oricine. Reiki este puternic si bland deopotriva. In timpul tratamentului, pacientul ramane imbracat. Reiki este o eficienta metoda alternativa sau complementara a masajului. Poate fi folosit impreuna cu orice alte metode de vindecare medicale sau nu si a intrat in ultima vreme si in atentia chiropractorilor, medicilor, fizio si psihoterapeutilor, psihologilor si hipnoterapeutilor.

Reiki poate fi invatat de catre oricine doreste sa-si imbunatateasca sanatatea si sa-si imbunatateasca calitatea vietii!

0 commenti:

Comenteaza si scrie parerea ta despre blog;